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관통사 준비

관통사면접준비_김장담그기

shaojin 2025. 1. 10. 13:13
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Key Word
traditional winter preparation processes.
means making kimchi in large quantities
every year in late fall or early winter. Korea's representative / Iconic fermented food
is made using fresh ingredientsrequires a lot of energy
made by relatives of the familytraditionally put in jars and fermented underground,
but today
stored in a kimchi refrigeratorbeyond simple food preparation
to continue Korean tradition and culture
listed as a UNESCO Intangible Cultural Heritage of Humanity

 

김장은 한국의 전통적인 겨울 준비 과정 중 하나입니다.
김장은 매년 늦가을이나 초겨울에 김치를 대량으로 담가 저장하는 것을 의미합니다. 
김치는 한국의 대표적인 발효 음식으로, 배추, 무, 고추, 마늘, 생강 등의 신선한 재료를 사용해 만듭니다.

 

김치 만들기는 힘이 많이 들어가므로 김장은 보통 일가 친척들이 모여서 만듭니다.
김장 김치는 전통적으로 항아리에 담아 땅속에 묻어 발효시켰으나, 오늘날에는 보통 김치 냉장고에 보관합니다. 

 

김장은 단순한 음식 준비를 넘어 한국의 전통과 문화를 이어가는 중요한 행사로,

2013년 유네스코 인류무형문화유산으로 등재되었습니다.

 

Kimjang is one of Korea's traditional winter preparation processes.
Kimjang means making kimchi in large quantities and storing it every year in late fall or early winter. 
Kimchi is Korea's representative fermented food,

and it made with fresh ingredients such as napa cabbage, radish, red pepper, garlic, and ginger.

 

Making kimchi requires a lot of energy, so kimjang is usually made by relatives of the family.

Kimchi was traditionally put in jars and fermented underground,

but today it is usually stored in a kimchi refrigerator. 

Kimjang is an important event that goes beyond simple food preparation

 to continue Korean tradition and culture

and was listed as a UNESCO Intangible Cultural Heritage of Humanity in 2013.